Planiranje proizvodnje

Planiranje proizvodnje

Planiranje proizvodnje

 

Planiranje proizvodnje je ključno, da vašim strankam zagotovite dobavo ob dogovorjenem času ob optimalni izkoriščenosti vaših kapacitet. Vprašanje pa je, ali vam vaši delovni prostori to sploh omogočajo?

Načrtovanje proizvodnje v premišljeno organiziranih proizvodnih prostorih lahko namreč občutno poveča produktivnost in varnost vaših zaposlenih. Ne glede na sektor v katerem delujete, proračun, ki ga imate, in način dela, ki vam je blizu.

 

Planiranje proizvodnje

 

Planiranje in vodenje proizvodnje

 

Planiranje in vodenje proizvodnje je precej zahtevno delo, saj se ta ves čas spreminja in je pogosto nepredvidljiva. Enkrat zmanjka elektrike, drugič se pokvari stroj, stranka spremeni naročilo. Potrebna je torej velika mera prilagodljivosti, ki pa jo lahko dosežete tudi s pomočjo fleksibilno zasnovanih delovnih prostorov. To pomeni, da že v fazi načrtovanja s pomočjo napredne 3D tehnologije (BIM) predvidite možne scenarije, ki se lahko zgodijo v vaših proizvodnih prostorih. Vnaprej lahko na primer predvidete, kaj se bo v vaših prostorih zgodilo, ko nakupite nove delovne stroje ali dodate novo proizvodnjo linijo. Z naprednim 3D načrtovanjem proizvodnih prostorov bo za planiranje in vodenje vaše proizvodnje tako potrebno manj usklajevanja ter nepotrebnega izgubljanja energije.

 

Planiranje in vodenje proizvodnje

 

Operativno planiranje proizvodnje

 

Operativno planiranje proizvodnje je predvidevanje, ki določa, kaj bo podjetje proizvajalo, kdaj bo proizvajalo in kje se bo kaj proizvajalo. Slednje pa je zopet odvisno od prostorov, ki jih imate na voljo. Večja mera fleksibilnosti vaših proizvodnih prostorov bo olajšala tudi vaše operativno planiranje proizvodnje.

Pri zagotavljanju fleksibilnih proizvodnih prostorov vam bodo zagotovo v pomoč izkušeni arhitekti in drugi strokovnjaki s področja načrtovanja proizvodnih ter skladiščnih prostorov, ki delujejo s celostnim razmišljanjem in občutkom za kompleksnost.

 

Operativno planiranje proizvodnje

 

V našem arhitekturnem biroju Studio LIST zaposlujemo izkušene strokovnjake s področja načrtovanja proizvodnih in skladiščnih prostorov. 100 % se osredotočamo na produktivnost in varnost. Tehnološko opremo, stroje ali proizvodno linijo umestimo v prostor v skladu s standardi in produktivnimi delovnimi procesi. Zavedamo se, da so napake nedopustne, saj so največkrat nepopravljive, predvsem pa zelo drage. Lasten proces načrtovanja, specializacija in 3D tehnologija so tiste, ki nam omogočajo hitro ter kakovostno načrtovanje in tako znatno zmanjšano možnost napak.

Če pri načrtovanju vaših proizvodnih oziroma skladiščnih prostorov potrebujte pomoč, ali pa imate samo vprašanje, nas brez zadržkov kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali. Lahko pa se prijavite tudi na naše e-novice, kjer vas obveščamo o idejah, nasvetih in novostih s področja načrtovanja kakovostnih delovnih prostorov.

 

 

Fotografije: Studio LIST in Rawpixel.