Za kaj smo specialisti?

skica_timsko_delo_BARVNA

Delovne prostore vedno načrtujemo po meri ekipe in tako povečamo produktivnost.

Kaj sploh pomeni, da so delovni prostori načrtovani in organizirani po meri ekipe ter zakaj je to tako zelo pomembno?

Razmišljamo drugače. 100 % smo osredotočeni na funkcionalno estetiko.

Večina arhitekturnih birojev načrtuje stavbe od zunaj. Smisel iščejo v atraktivnem izgledu in zunanji podobi stavbe. V Studiu LIST razmišljamo drugače. Vaše delovno in bivalno okolje načrtujemo od znotraj – od posamezne pisarne ali sobe navzven.

Arhitektura in oblikovanje temeljita najprej na človeku, šele nato na atraktivnem izgledu. S strukturiranimi vprašalniki, ogledom obstoječega stanja in uporabo sodobne tehnologije analiziramo ter sprejmemo prave odločitve za načrtovanje vaših prostorov. Vsi si želimo lepih stvari. Mi verjamemo v lepe stvari, ki tudi delujejo.

Konstantno preverjamo ceno investicije. Ne projektiramo na pamet.

V fazi projektiranja lahko vplivamo na več kot 40 % cene gradnje. Zato ne projektiramo na pamet. Pri načrtovanju delovnega okolja uporabljamo BIM, 3D virtualno resničnost in ostala digitalna orodja, s katerimi sproti preverjamo vrednost vaše investicije. Tako vas obvarujemo pred negativnimi presenečenji in nepričakovano visoko ceno investicije ob začetku gradnje.

Načrtujemo hitro in kakovostno. Več kot 30 let izkušenj.

Zavedamo se, da je ”čas je denar” prva skrb vseh sodelujočih pri načrtovanju in izvedbi investicije. Naša naloga je izvedba projekta v skladu z vašimi pričakovanji in pravili stroke na najhitrejši možen način. Glede na zahteve projekta določimo ustrezen krog uigranih strokovnjakov, najboljših na področju izziva. Prevzamemo odgovorno vodenje strokovne skupine.

Vodenje projekta in proces sodelovanja je natančno določen ter omogoča hitro izmenjavo informacij. Imamo več kot 30 let izkušenj in predvsem širok spekter kompetenc (1000 izvedenih projektov), ki nam omogočajo, da kompleksno ter zahtevno delo opravimo kakovostno, v dogovorjenih rokih in znotraj dogovorjenega finančnega okvirja.

Znamo načrtovati v skladu z vašimi standardi. Več kot 1000 izvedenih projektov.

Že več kot 30 let sodelujemo s podjetji in organizacijami z različnih področij, ki so zavezanci najrazličnejšim standardom. V primeru, da standarda še ne poznamo, ga zaradi preteklih izkušenj hitreje osvojimo in njegove zahteve implementiramo v vaše delovne prostore.

Specialisti za proizvodne prostore. 100 % smo osredotočeni na produktivnost in varnost.

Tehnološko opremo, stroje ali proizvodno linijo umestimo v prostor v skladu s standardi in produktivnimi delovnimi procesi. Napake so nedopustne, saj so največkrat nepopravljive in predvsem zelo drage. Lasten proces načrtovanja, specializacija in 3D tehnologija nam omogočajo hitro in kakovostno načrtovanje ter znatno zmanjšano možnost napak.

Z naprednim 3D načrtovanjem do manj usklajevanja in nepotrebnega izgubljanja energije.

3D načrtovanje objektov oz. BIM (Building Information Modeling) tehnologija nam omogoča izvedbo vedno posodobljenega 3D modela prostora. Iz njega lahko dobimo podatke o merah, materialih in morebitnih napakah v prostoru. Tako lahko na najhitrejši možen način ocenite ustreznost prostorov in celo okvirne stroške gradnje. Medsebojno usklajevanje bo hitro, razumljivo in učinkovito.

Zmanjšajte število zamujenih priložnosti. Izboljšajte produktivnost.

Premišljeno zasnovani delovni prostori lahko občutno povečajo produktivnost in uspešno varujejo zaposlene – ne glede na sektor, v katerem delujete, proračun, ki ga imate in način dela, ki vam je blizu.

Studio LIST zagotavlja celovito storitev, od raziskave obstoječega stanja in načrtovanja do strokovne podpore pri izvedbi ter analize nadaljnjih korakov izvedenega stanja. Kaj potrebujete vi?

Od nas lahko vedno zahtevate odgovornost.

Smo vez med vami, strokovnjaki in izvajalci. Zaposlujemo visoko izobraženo skupino ljudi, ki se nenehno izobražuje za uspešno zasnovo, vodenje in izvedbo zahtevnih projektov. V naši ekipi delujemo ljudje s celostnim razmišljanjem in občutkom za kompleksnost. Prevzamemo vso strokovno odgovornost in tako poskrbimo za problem prelaganja odgovornosti med različnimi soustvarjalci projekta.

Z vami delimo uporabne nasvete in ideje, kako zasnovati produktivne delovne prostore in prijetne bivalne prostore. Prijavite se na naše e-novice.

Vsako mnenje šteje

Na ta pa smo še posebej ponosni.

Sodelovanje našega podjetja z arhitekti in inženirji podjetja Studio LIST sega v leto 2001. V tem času smo razvili partnerske odnose in skupaj razvili vrsto projektov.
Strokovnjaki Studia LIST so razvili podobo naših industrijskih, poslovnih in stanovanjskih objektov, na katere smo zelo ponosni. Posebej bi rad izpostavil kreativnost in hkrati tehnično dovršenost njihovega dela. Ob tem lahko potrdim, da njihovo skrbno delo opravijo v dogovorjenih rokih in kar je za nas posebej pomembno, v okviru prej dogovorjenega finančnega okvirja.

Brez zadržkov priporočamo arhitekte in inženirje podjetja Studio LIST.

Peter Merkscha,
direktor
Merkscha Furnirnica d.o.o.
Pohvalila bi odzivnost, produktivnost in profesionalnost ekipe podjetja Studio LIST. Njihov način pridobivanja informacij z vprašalnikom je bil zelo efektiven in nas rešil bremena organizacije velikega števila sestankov s sodelavci.

Dominika Jenko Berkopec,
chief of staff
EKWB d.o.o.
Vedno je lepo sodelovati z ljudmi, ki se poglobijo v tvoje želje in želijo razumeti, kaj hočemo povedati, kako hočemo izgledati in kaj hočemo predstavljati. Z arhitekti Studia LlST smo se veliko družili in pogovarjali o izbirah, rešitvah in idejah. Vedno sem vesela, da so znali prisluhniti in najti že včasih skoraj nemogoče rešitve.
Eno izmed mnogih rešitev, ki jo lahko poudarim in jo zelo pohvalijo tudi naše stranke, je klančina izpeljana iz stopnic, po kateri se lahko zapeljejo mamice z vozički. Ta ideja se mi je resnično zdela genialna, saj je odlično in nemoteče vpeta v prostor ter omogoča staršem enostaven vstop v našo trgovinico.

Hajdi Korošec Jazbinšek,
direktorica podjetja Hajdi.si
Otroška trgovina Hajdi
Z arhitekti Studia LIST smo začeli sodelovati kakšne tri ali štiri leta pred zaključkom projekta, na pobudo Občine Šentjur. S strani glasbene šole sem predstavila naša pričakovanja glede programske vsebine objekta, z željo, da bo objekt čim bolj primeren za osnovno glasbeno izobraževanje. Velikokrat smo se s Studiem LIST tudi sestali in premlevali ideje ter načrte.
Nisem vedela, kaj naj pričakujem, saj sem se z arhitekturo srečala prvič. Ko pa so mi pokazali vizualizacije oziroma 3D prostorski prikaz, sem si lahko prostor res dobro predstavljala. Prostor so mi prikazali tridimenzionalno. S pomočjo računalnika smo se sprehajali od sobe do sobe. Tako mi je bilo bolj jasno, kako bo vse skupaj izgledalo.

prof. Simona Zdolšek,
ravnateljica Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur
Glasbena šola skladateljev Ipavcev
S projektanti Studia LIST se vedno posvetujemo že v začetnih fazah nastajanja projekta. Z njihovo metodologijo projektiranja lažje določimo cene gradnje in tako že na začetku predvidimo obseg investicije, ki si jo lahko privoščimo.
Za nas je zelo pomembno, da projekt v nastajanju razumemo in si ga plastično predstavljamo. In ker vso načrtovanje poteka tridimenzionalno, je dajanje pripomb na projekt razumljivejše, lažje in hitrejše. Takšno projektiranje ni samo natančno, učinkovito in hitro. Omogoča nam realno oceno investicije in je zabavno, saj si že vazi načrtovanja lahko zelo natančno predstavljamo končni izgled projekta.

mag. Boštjan Štrajhar,
ravnatelj
Walfdorska šola in vrtec Savinja
S podjetjem Studio LIST smo prvič sodelovati leta 2012. V tem času smo skupaj sodelovali pri šestih projektih in še sodelujemo.
Vse objekte načrtujejo 3D – tridimenzionalno, kar nam omogoča hitrejše razumevanje danih rešitev, in posledično skrajša čas pridobivanja projektne dokumentacije. Čeprav smo stacionirani v Ljubljani, smo skupaj s projektanti Studia LIST vzpostavili sistem sodelovanja na daljavo, ki nam omogoča ažurno spremljanje napredovanja projektne dokumentacije in dajanja pripomb na projektne rešitve.

Boštjan Kolenc,
samostojni strokovni sodelavec za investicije in vzdrževanje nepremičnin
Zavarovalnica Triglav d.d.

Na kaj morate biti pozorni pri načrtovanju vaših delovnih prostorov? Vse informacije najdete v naši brezplačni e-knjigi.

Projekti, prilagojeni vašim željam. Z odgovornostjo do okolja.

Zavezani smo k ohranjanju najvišje ravni kakovosti načrtovanja. Nudimo vam celostno podporo na vsakem koraku pred, med in po gradnji.

Poslovni prostori IT podjetja iz Ljubljane

Delovne prostore smo preuredili tako, da omogočajo optimalno produktivnost in zadovoljstvo ekipe.

Nov proizvodni objekt podjetja Aplast

Dograditev novih proizvodnih površin, ki bodo podjetju omogočila razširjeno in produktivnejšo proizvodnjo.

Poslovni prostori podjetja EKWB

Obstoječe poslovne prostore znanega slovenskega IT podjetja smo prilagodili potrebam in željam njihove ekipe.

Pelikanova soseda – stanovanja na Razlagovi 7

Meščanska stanovanja z visoko kakovostjo bivanja.

Restavracija Gaj v Mozirju

Restavraciji s tradicijo smo s celovito prenovo vdahnili novo energijo.

Poslovni prostori podjetja Brihteja

Hitro rastočemu IT podjetju smo omogočili boljšo povezanost in sodelovanje med zaposlenimi.

Delovni prosotori

Poslovni prostori Centra za fiziatrijo dr. Nikolić

Na izredno majhni kvadraturi (97 m2) nam je uspelo zasnovati kar 5 prostorov za obravnavo pacientov.

Poslovni prostori podjetja Termoshop

Nova programska razdelitev prostorov.

PRIDRUŽITE SE NAROČNIKOM, KI NAM ZAUPAJO.

99,7 % uspešno dokončanje projektov.

S 73 % naročnikov ohranjamo dolgoročno sodelovanje.

V letu 2019 smo 63 % naročil pridobili po priporočilu obstoječih naročnikov.

85 % svojega časa preživimo v zaprtih prostorih.

Ne dovolimo si več svojega časa preživljati v neprilagojenih, nezdravih ali celo nevarnih prostorih. Pri nas si zagotovite individualno prilagojene rešitve s 100 % osredotočenostjo na uporabno estetiko, kratek čas izvedbe projekta in izvedbo v vašem finančnem okviru.