Aarhus Harbor Bath – odlično morsko kopališče

Aarhus Harbor Bath je mestno kopališče v drugem največjem danskem mestu. Gre za podaljšek večjega projekta znanega arhitekturnega biroja BIG, v sklopu katerega bodo preuredili celotno industrijsko območje ob morju in zgradili sosesko poimenovano O4. Sosesko v nastajanju in mesto kopališče smo na popotovanju po Danski obiskali tudi mi.

 

 

Prebivalci mesta in ostali obiskovalci lahko uživajo v različni bazenih z morsko vodo, namenjenih plavanju (50 m bazen), skakanju in nekaterim drugim vodnim športom. Na kopališču se nahaja tudi plitek bazen za najmlajše. Okoli bazenov je ogromno lesenih površin, ki zagotavljajo res odličen pogled na pristanišče in mestno središče. Namenjene so sončenju in druženju ljudi. Tekom dneva so na kopališču prisotni reševalci iz vode, tako da je poskrbljeno tudi za varnost. Kopališče je brezplačno in dostopno za vse.

 

 

Za tiste, ki zaradi hladnejše danske klime raje ostanete na suhem, sta na kopališču zagotovljeni 2 savni, ki obratujeta skozi vse leto, razen julija in avgusta. Neposredno ob kopališču so tudi stojnice s hrano, tako da je poskrbljeno tudi za lakoto in žejo. Edina slabost so visoke danske cene. 😉

 

 

Če želite lahko poleg kopališča tik ob morju najamete leseno hiško, v katerih so prijetno urejene sobe s posteljo, manjšo kuhinjo in kopalnico. Vse kar človek potrebuje za kratek oddih ob morju.

 

 

Aarhus Harbout Bath je resnično lep projekt, ki lepo oživi del mesta, ki je bil prej namenjen izključno industriji. Prebivalci mesta pa tudi ostali obiskovalci so tako dobili prostor, kjer lahko uživajo skozi vse letne čase. Komaj čakam, da bo soseska v celoti dokončana. Z veseljem jo bom ponovno obiskala.

 

Če ste se slučajno zalotili, da ste ob branju blog zapisa uživali, potem lahko prebrete tudi naše ostale zapise iz serije LIST-avci potujemo, v katerih na sproščen način predstavljamo objekte, prostore in druge zanimivosti, ki so nas pritegnile na naših potovanjih po svetu.