Delovni prostori po meri ekipe

V 40 letih delovne dobe boste skupaj z vašimi sodelavci na delovnem mestu preživeli približno 73680 ur. To je ogromen del vašega življenja.

 

Uspešna podjetja se zavedajo, da so neposredno odvisna od rezultatov svoje ekipe. Ta je njihova najpomembnejša dodana vrednost in v ekonomiji znanja motor, ki omogoča rast ter razvoj podjetja. Vaši delovni prostori ji morajo zato omogočati produktiven, povezovalen in pa tudi zdrav način dela.

Z rastjo podjetij se lahko v delovnih prostorih pojavijo številni izzivi (gneča, slab zrak, nemogoča akustika …), ki lahko močno ovirajo delovni proces in vplivajo na vašo produktivnost. Zato je potrebno te izzive čim prej prepoznati in jih kar se da hitro rešiti, saj lahko privedejo tudi do konfliktov med posamezniki v vaši ekipi.

Hitro prepoznajte prednosti in slabosti vaših delovnih prostorov z enostavno uporabo spletnih orodij.

Postopek spreminjanja delovnih prostorov vedno razdelimo na 3 faze:

Raziskava obstoječih delovnih prostorov

Načrt in izvedba novih delovnih prostorov

Opazovanje novih delovnih prostorov

Nikoli ne izpustite 1. faze!

Zapomniti si je potrebno naslednje: delovni prostori morajo podpirati vrsto dela in način na katerega vaš tim dela. Če vodstvo podjetja ne prepozna potreb svoje ekipe, tvega, da bo v prenovljene delovne prostore vneslo spremembe, ki ovirajo, namesto da bi spodbujale pozitivne izkušnje na delovnem mestu. Preden se sploh lotite načrtovanja oziroma prenove vaših delovnih prostorov, morate pomisliti, kaj je vaš cilj.

Želite svoji ekipi zagotoviti več zasebnosti? Želite, da bi prostori omogočali več timskega dela? Želite, da bi bili delovni prostori bolj udobni?

Cilje je potrebno natančno opredeliti in njihovo uspešnost po prenovi tudi spremljati. Da bi sploh ugotovili, kaj je vaš cilj, je za mnenje in želje najprej potrebno vprašati tiste, ki so najbolj zaslužni za uspeh vašega podjetja – vašo ekipo. Šele na podlagi temeljite raziskave vaših prostorov in želj članov vašega tima, boste lahko ugotovili, kaj je tisto, kar v vaših prostorih funkcionira dobro ter kaj je nujno potrebno spremeniti.

Brezplačno si prenesite pomembna vprašanja, ki vam bodo v pomoč pri raziskovanju in načrtovanju vaših obstoječih delovnih prostorov.

Ne veste, kako se lotiti raziskave obstoječih delovnih prostorov?

Včasih se je temeljite raziskave težko lotiti, saj nam vzame precej časa. Pogosto tudi ne vemo, kako se je lotiti. Pomanjkljivo znanje s področja organizacije delovnih prostorov je še en razlog, zakaj se tej izredno pomembni fazi načrtovanja delovnih prostorov, raje izognemo.

Ampak brez skrbi! Za vas smo pripravili brezplačno e-knjigo, ki vam bo pri raziskavi in načrtovanju vaših delovnih prostorov še kako v pomoč. V njej boste našli nekatere ključne elemente, ki jih je potrebno upoštevati pri organizaciji vaših delovnih prostorov. Ti so osnova za zagotovitev produktivnih, povezovalnih in varnih delovnih prostorov za vašo ekipo.

Na kaj vse morate biti pozorni pri načrtovanju vaših delovnih prostorov?

Univerzalna rešitev reorganizacije delovnih prostorov, ki bi ustrezala vsem podjetjem hkrati, na žalost ne obstaja.

Zato je nujno, da pred prenovo prostorov opravite raziskavo obstoječega delovnega okolja in ugotovite, ali so vaši delovni prostori prilagojeni dejavnostim, ki jih opravljate. Še bolj pomembno pa je, da ugotovite, kakšne so želje in potrebe vaših sodelavcev. To lahko naredite s pomočjo našega orodja Kašen tip pisarn ustreza vam?

Vsi člani vaše ekipe izpolnijo anonimni spletni vprašalnik, na podlagi katerega izveste, kakšne so njihove želje in potrebe. Tako se boste načrtovanja oziroma reorganizacije vaših delovnih prostorov lahko lotili bolj sistematično in kakovostno. Izognili se boste tveganju, da bi v prostore vnesli spremembe, ki bi ovirale produktivnost in povezanost vaše ekipe.

Ali vaši delovni prostori vaši ekipi sploh omogočajo produktivno delo?

Na podlagi odgovorov vaših sodelavcev vam lahko izdelamo tudi smernice investicije v vaše nove delovne prostore – za vas pripravimo nasvete, kaj morate storiti, da bodo vaši delovni prostori produktivnejši in prijetnejši. Svetujemo vam, kaj v vaših delovnih prostorih ohraniti, kaj spremeniti, kako ukrepati, kje začeti …

Splača se – vaši zaposleni so gonilo vašega podjetja!

Povečajte produktivnost vaše ekipe na podlagi temeljite analize vaših delovnih prostorov in strokovne priprave smernic investicije v delovne prostore.

Vsako mnenje šteje

Na ta pa smo še posebej ponosni.

Sodelovanje našega podjetja z arhitekti in inženirji podjetja Studio LIST sega v leto 2001. V tem času smo razvili partnerske odnose in skupaj razvili vrsto projektov.
Strokovnjaki Studia LIST so razvili podobo naših industrijskih, poslovnih in stanovanjskih objektov, na katere smo zelo ponosni. Posebej bi rad izpostavil kreativnost in hkrati tehnično dovršenost njihovega dela. Ob tem lahko potrdim, da njihovo skrbno delo opravijo v dogovorjenih rokih in kar je za nas posebej pomembno, v okviru prej dogovorjenega finančnega okvirja.

Brez zadržkov priporočamo arhitekte in inženirje podjetja Studio LIST.

Peter Merkscha,
direktor
Merkscha Furnirnica d.o.o.
Pohvalila bi odzivnost, produktivnost in profesionalnost ekipe podjetja Studio LIST. Njihov način pridobivanja informacij z vprašalnikom je bil zelo efektiven in nas rešil bremena organizacije velikega števila sestankov s sodelavci.

Dominika Jenko Berkopec,
chief of staff
EKWB d.o.o.
Vedno je lepo sodelovati z ljudmi, ki se poglobijo v tvoje želje in želijo razumeti, kaj hočemo povedati, kako hočemo izgledati in kaj hočemo predstavljati. Z arhitekti Studia LlST smo se veliko družili in pogovarjali o izbirah, rešitvah in idejah. Vedno sem vesela, da so znali prisluhniti in najti že včasih skoraj nemogoče rešitve.
Eno izmed mnogih rešitev, ki jo lahko poudarim in jo zelo pohvalijo tudi naše stranke, je klančina izpeljana iz stopnic, po kateri se lahko zapeljejo mamice z vozički. Ta ideja se mi je resnično zdela genialna, saj je odlično in nemoteče vpeta v prostor ter omogoča staršem enostaven vstop v našo trgovinico.

Hajdi Korošec Jazbinšek,
direktorica podjetja Hajdi.si
Otroška trgovina Hajdi
Z arhitekti Studia LIST smo začeli sodelovati kakšne tri ali štiri leta pred zaključkom projekta, na pobudo Občine Šentjur. S strani glasbene šole sem predstavila naša pričakovanja glede programske vsebine objekta, z željo, da bo objekt čim bolj primeren za osnovno glasbeno izobraževanje. Velikokrat smo se s Studiem LIST tudi sestali in premlevali ideje ter načrte.
Nisem vedela, kaj naj pričakujem, saj sem se z arhitekturo srečala prvič. Ko pa so mi pokazali vizualizacije oziroma 3D prostorski prikaz, sem si lahko prostor res dobro predstavljala. Prostor so mi prikazali tridimenzionalno. S pomočjo računalnika smo se sprehajali od sobe do sobe. Tako mi je bilo bolj jasno, kako bo vse skupaj izgledalo.

prof. Simona Zdolšek,
ravnateljica Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur
Glasbena šola skladateljev Ipavcev
S projektanti Studia LIST se vedno posvetujemo že v začetnih fazah nastajanja projekta. Z njihovo metodologijo projektiranja lažje določimo cene gradnje in tako že na začetku predvidimo obseg investicije, ki si jo lahko privoščimo.
Za nas je zelo pomembno, da projekt v nastajanju razumemo in si ga plastično predstavljamo. In ker vso načrtovanje poteka tridimenzionalno, je dajanje pripomb na projekt razumljivejše, lažje in hitrejše. Takšno projektiranje ni samo natančno, učinkovito in hitro. Omogoča nam realno oceno investicije in je zabavno, saj si že vazi načrtovanja lahko zelo natančno predstavljamo končni izgled projekta.

mag. Boštjan Štrajhar,
ravnatelj
Walfdorska šola in vrtec Savinja
S podjetjem Studio LIST smo prvič sodelovati leta 2012. V tem času smo skupaj sodelovali pri šestih projektih in še sodelujemo.
Vse objekte načrtujejo 3D – tridimenzionalno, kar nam omogoča hitrejše razumevanje danih rešitev, in posledično skrajša čas pridobivanja projektne dokumentacije. Čeprav smo stacionirani v Ljubljani, smo skupaj s projektanti Studia LIST vzpostavili sistem sodelovanja na daljavo, ki nam omogoča ažurno spremljanje napredovanja projektne dokumentacije in dajanja pripomb na projektne rešitve.

Boštjan Kolenc,
samostojni strokovni sodelavec za investicije in vzdrževanje nepremičnin
Zavarovalnica Triglav d.d.

PRIDRUŽITE SE NAROČNIKOM, KI NAM ZAUPAJO.

99,7 % uspešno dokončanje projektov.

S 73 % naročnikov ohranjamo dolgoročno sodelovanje.

V letu 2020 smo 63 % naročil pridobili po priporočilu obstoječih naročnikov.

Projekti, prilagojeni vašim željam. Z odgovornostjo do okolja.

Zavezani smo k ohranjanju najvišje ravni kakovosti načrtovanja. Nudimo vam celostno podporo na vsakem koraku pred, med in po gradnji.

Poslovni prostori podjetja EKWB – razširjen projekt

Obstoječe poslovne prostore hitro rastočega slovenskega IT podjetja smo prilagodili potrebam in željam njihove ekipe.

Prenovljene pisarne

Šolska knjižnica v Mozirju

V del večnamenskega prostora smo umestili novo šolsko knjižnico s pripadajočimi prostori za skupinsko in individualno delo.

Šolska knjižnica- stopnišče

Kulturni dom Ljubno ob Savinji

Z rekonstrukcijo in dozidavami obstoječega kulturnega doma je Ljubno pridobilo sodoben kulturno-kongresni center.

Kulturni center

Poslovni prostori IT podjetja iz Ljubljane

Delovne prostore smo preuredili tako, da omogočajo optimalno produktivnost in zadovoljstvo ekipe.

Nov proizvodni objekt podjetja Aplast

Dograditev novih proizvodnih površin, ki bodo podjetju omogočila razširjeno in produktivnejšo proizvodnjo.

Poslovni prostori podjetja EKWB – prvoten projekt

Obstoječe opremo delovnih prostorov smo prilagodili in jo umestili v prenovljene prostore.

Pelikanova soseda – stanovanja na Razlagovi 7

Meščanska stanovanja z visoko kakovostjo bivanja.

Restavracija Gaj v Mozirju

Restavraciji s tradicijo smo s celovito prenovo vdahnili novo energijo.

85 % svojega časa preživimo v zaprtih prostorih.

Ne dovolite si več svojega časa preživljati v neprilagojenih, nezdravih ali celo nevarnih prostorih. Ukrepajte zdaj in svoji ekipi zagotovite produktivne, povezovalne in varne delovne prostore.