Delovni prostori po meri ekipe

V 40 letih delovne dobe boste skupaj z vašimi sodelavci na delovnem mestu preživeli približno 73680 ur. To je ogromen del vašega življenja.

 

Uspešna podjetja se zavedajo, da so neposredno odvisna od rezultatov svoje ekipe. Ta je njihova najpomembnejša dodana vrednost in v ekonomiji znanja motor, ki omogoča rast ter razvoj podjetja. Vaši delovni prostori ji morajo zato omogočati produktiven, povezovalen in pa tudi zdrav način dela.

Z rastjo podjetij se lahko v delovnih prostorih pojavijo številni izzivi (gneča, slab zrak, nemogoča akustika …), ki lahko močno ovirajo delovni proces in vplivajo na vašo produktivnost. Zato je potrebno te izzive čim prej prepoznati in jih kar se da hitro rešiti, saj lahko privedejo tudi do konfliktov med posamezniki v vaši ekipi.

Hitro prepoznajte prednosti in slabosti vaših delovnih prostorov z enostavno uporabo spletnih orodij.

Postopek spreminjanja delovnih prostorov vedno razdelimo na 3 faze:

Raziskava obstoječih delovnih prostorov

Načrt in izvedba novih delovnih prostorov

Opazovanje novih delovnih prostorov

Nikoli ne izpustite 1. faze!

Zapomniti si je potrebno naslednje: delovni prostori morajo podpirati vrsto dela in način na katerega vaš tim dela. Če vodstvo podjetja ne prepozna potreb svoje ekipe, tvega, da bo v prenovljene delovne prostore vneslo spremembe, ki ovirajo, namesto da bi spodbujale pozitivne izkušnje na delovnem mestu. Preden se sploh lotite načrtovanja oziroma prenove vaših delovnih prostorov, morate pomisliti, kaj je vaš cilj.

Želite svoji ekipi zagotoviti več zasebnosti? Želite, da bi prostori omogočali več timskega dela? Želite, da bi bili delovni prostori bolj udobni?

Cilje je potrebno natančno opredeliti in njihovo uspešnost po prenovi tudi spremljati. Da bi sploh ugotovili, kaj je vaš cilj, je za mnenje in želje najprej potrebno vprašati tiste, ki so najbolj zaslužni za uspeh vašega podjetja – vašo ekipo. Šele na podlagi temeljite raziskave vaših prostorov in želj članov vašega tima, boste lahko ugotovili, kaj je tisto, kar v vaših prostorih funkcionira dobro ter kaj je nujno potrebno spremeniti.

Brezplačno si prenesite pomembna vprašanja, ki vam bodo v pomoč pri raziskovanju in načrtovanju vaših obstoječih delovnih prostorov.

Ne veste, kako se lotiti raziskave obstoječih delovnih prostorov?

Včasih se je temeljite raziskave težko lotiti, saj nam vzame precej časa. Pogosto tudi ne vemo, kako se je lotiti. Pomanjkljivo znanje s področja organizacije delovnih prostorov je še en razlog, zakaj se tej izredno pomembni fazi načrtovanja delovnih prostorov, raje izognemo.

Ampak brez skrbi! Za vas smo pripravili brezplačno e-knjigo, ki vam bo pri raziskavi in načrtovanju vaših delovnih prostorov še kako v pomoč. V njej boste našli nekatere ključne elemente, ki jih je potrebno upoštevati pri organizaciji vaših delovnih prostorov. Ti so osnova za zagotovitev produktivnih, povezovalnih in varnih delovnih prostorov za vašo ekipo.

Na kaj vse morate biti pozorni pri načrtovanju vaših delovnih prostorov?

Univerzalna rešitev reorganizacije delovnih prostorov, ki bi ustrezala vsem podjetjem hkrati, na žalost ne obstaja.

Zato je nujno, da pred prenovo prostorov opravite raziskavo obstoječega delovnega okolja in ugotovite, ali so vaši delovni prostori prilagojeni dejavnostim, ki jih opravljate. Še bolj pomembno pa je, da ugotovite, kakšne so želje in potrebe vaših sodelavcev. To lahko naredite s pomočjo našega orodja Kašen tip pisarn ustreza vam?

Vsi člani vaše ekipe izpolnijo anonimni spletni vprašalnik, na podlagi katerega izveste, kakšne so njihove želje in potrebe. Tako se boste načrtovanja oziroma reorganizacije vaših delovnih prostorov lahko lotili bolj sistematično in kakovostno. Izognili se boste tveganju, da bi v prostore vnesli spremembe, ki bi ovirale produktivnost in povezanost vaše ekipe.

Ali vaši delovni prostori vaši ekipi sploh omogočajo produktivno delo?

Na podlagi odgovorov vaših sodelavcev vam lahko izdelamo tudi smernice investicije v vaše nove delovne prostore – za vas pripravimo nasvete, kaj morate storiti, da bodo vaši delovni prostori produktivnejši in prijetnejši. Svetujemo vam, kaj v vaših delovnih prostorih ohraniti, kaj spremeniti, kako ukrepati, kje začeti …

Splača se – vaši zaposleni so gonilo vašega podjetja!

Povečajte produktivnost vaše ekipe na podlagi temeljite analize vaših delovnih prostorov in strokovne priprave smernic investicije v delovne prostore.

Vsako mnenje šteje

Na ta pa smo še posebej ponosni.

PRIDRUŽITE SE NAROČNIKOM, KI NAM ZAUPAJO.

99,7 % uspešno dokončanje projektov.

S 73 % naročnikov ohranjamo dolgoročno sodelovanje.

V letu 2020 smo 63 % naročil pridobili po priporočilu obstoječih naročnikov.

Projekti, prilagojeni vašim željam. Z odgovornostjo do okolja.

Zavezani smo k ohranjanju najvišje ravni kakovosti načrtovanja. Nudimo vam celostno podporo na vsakem koraku pred, med in po gradnji.

Oskrbovana stanovanja v Celju

Staromeščansko vilo smo spremenili v stanovanjski objekt z 12 oskrbovanimi stanovanji.

Prenova staromeščanske vile v Celju.

Postrežni prostor zdraviliškega dela Thermane Laško

Postrežni prostor v zdraviliškem delu Thermane Laško smo posodobili in mu povrnili funkcionalnost.

Postrežni pult - po prenovi

Poslovno skladiščni objekt podjetja Termo Shop

Idejna zasnova novih poslovnih in proizvodnih površin, ki bodo podjetju omogočale nadaljnjo rast.

Poslovno skladiščni objekt

Poslovni prostori podjetja EKWB – razširjen projekt

Obstoječe poslovne prostore hitro rastočega slovenskega IT podjetja smo prilagodili potrebam in željam njihove ekipe.

Prenovljene pisarne

Šolska knjižnica v Mozirju

V del večnamenskega prostora smo umestili novo šolsko knjižnico s pripadajočimi prostori za skupinsko in individualno delo.

Šolska knjižnica- stopnišče

Kulturni dom Ljubno

Z rekonstrukcijo in dozidavami obstoječega kulturnega doma je Ljubno pridobilo sodoben kulturno-kongresni center.

Kulturni dom Ljubno

Poslovni prostori IT podjetja iz Ljubljane

Delovne prostore smo preuredili tako, da omogočajo optimalno produktivnost in zadovoljstvo ekipe.

Nov proizvodni objekt podjetja Aplast

Dograditev novih proizvodnih površin, ki bodo podjetju omogočila razširjeno in produktivnejšo proizvodnjo.

85 % svojega časa preživimo v zaprtih prostorih.

Ne dovolite si več svojega časa preživljati v neprilagojenih, nezdravih ali celo nevarnih prostorih. Ukrepajte zdaj in svoji ekipi zagotovite produktivne, povezovalne in varne delovne prostore.