Delovni prostori po meri ekipe

V 40 letih delovne dobe boste skupaj z vašimi sodelavci na delovnem mestu preživeli približno 73680 ur. To je ogromen del vašega življenja.

 

Uspešna podjetja se zavedajo, da so neposredno odvisna od rezultatov svoje ekipe. Ta je njihova najpomembnejša dodana vrednost in v ekonomiji znanja motor, ki omogoča rast ter razvoj podjetja. Vaši delovni prostori ji morajo zato omogočati učinkovit in zdrav način dela.

Z rastjo podjetij se lahko v delovnih prostorih pojavijo številni izzivi (gneča, slab zrak, nemogoča akustika …), ki lahko močno ovirajo delovni proces in produktivnost ekipe. Zato je potrebno te izzive čim prej prepoznati in jih kar se da hitro rešiti.

Postopek spreminjanja delovnih prostorov vedno razdelimo na 3 faze:

Raziskava obstoječih delovnih prostorov

Načrt in izvedba novih delovnih prostorov

Opazovanje novih delovnih prostorov

Nikoli ne izpustite 1. faze!

Zapomniti si je potrebno naslednje: delovni prostori morajo podpirati delovne aktivnosti, ki jih zaposleni vsakodnevno opravljajo. Če ne poznate potreb svoje ekipe, tvegate, da boste v prenovljene delovne prostore vnesli spremembe, ki ovirajo, namesto da bi podpirale vaše delovne procese. Preden se sploh lotite načrtovanja oziroma prenove vaših delovnih prostorov, morate pomisliti, kaj je vaš cilj.

Želite svoji ekipi zagotoviti več zasebnosti? Želite, da bi prostori omogočali več timskega dela? Želite, da bi bili delovni prostori bolj udobni?

Cilje je potrebno natančno opredeliti in njihovo uspešnost po prenovi tudi spremljati. Ne postavljamo jih na pamet, ampak na podlagi zbranih podatkov. To pomeni, da vemo: kakšne delovne naloge zaposleni vsakodnevno opravljajo, kakšne pogoje in pripomočke pri tem potrebujejo ter kakšne potrebe oziroma želje imajo. Če teh podatkov nimamo, jih moramo čim prej zbrati. V nasprotnem primeru tvegamo, da bomo v prenovljene delovne prostore vnesli spremembe, ki ovirajo, namesto da bi podprle vsakodnevne delovne procese podjetja in s tem tudi učinkovitost ekipe pri delu.

Brezplačno si prenesite pomembna vprašanja, ki vam bodo v pomoč pri raziskovanju in načrtovanju vaših obstoječih delovnih prostorov.

Univerzalna rešitev reorganizacije delovnih prostorov, ki bi ustrezala vsem podjetjem hkrati, na žalost ne obstaja.

Zato je nujno, da pred prenovo prostorov opravite raziskavo obstoječega delovnega okolja in ugotovite, ali so vaši delovni prostori prilagojeni delovnim procesom in dejavnostim, ki jih opravljate. Še bolj pomembno pa je, da ugotovite, kakšne so želje in potrebe vaših sodelavcev. 

Podatke lahko zberete na različne načine: preko ekipnega “brainstorming-a”, individualnih pogovorov, anket oziroma drugih metod, ki so vam blizu. V našem podjetju pred vsako prenovo delovnih prostorov zberemo podatke preko spletnega vprašalnika, ki smo ga razvili posebej za ta namen. Izpolni ga celotna ekipa podjetja, za katerega načrtujemo prenovo. Nato opravimo še analizo. Tako dobimo res dober vpogled v to, kaj v delovnih prostorih posameznega podjetja deluje dobro in kaj je potrebno čim prej spremeniti.

Ali vaši delovni prostori vaši ekipi sploh omogočajo produktivno delo?

Projekti, prilagojeni vašim željam. Z odgovornostjo do okolja.

Zavezani smo k ohranjanju najvišje ravni kakovosti načrtovanja. Nudimo vam celostno podporo na vsakem koraku pred, med in po gradnji.

Oskrbovana stanovanja v Celju

Staromeščansko vilo smo spremenili v stanovanjski objekt z 12 oskrbovanimi stanovanji.

Poslovni prostori podjetja EKWB

Za hitro rastoče IT podjetje smo zasnovali fleksibilne delovne prostore po meri njihove ekipe.

Povezovalni prostori EKWB

SIP experience center

Pridobili smo gradbeno dovoljenje, pripravili projekt za izvedbo in usklajevali gradnjo povsem novega poslovno-razstavnega centra v Šempetru.

Poslovno-razstavni prostori podjetja SIP Šempeter

Podjetniški inkubator Aurea

Staro zapuščeno industrijsko zgradbo smo spremenili v moderen in funkcionalen objekt.

Podjetniški inkubator Aurea

Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur

Za potrebe glasbene šole smo zasnovali nove učilnice in dvorano za izvajanje koncertov.

Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur

Arhitekturna hiška

V kreativnem mestu Minicity smo zasnovali arhitekturno hiško, v kateri se otroci prelevijo v arhitekte.

Arhitekturna hiška - nagrade Zlata kocka 2023

Poslovni prostori podjetja VI-JA

Pripravili smo idejno zasnovo prenove trgovsko-skladiščnega objekta.

Poslovni prostori podjetja VI-JA

Pisarni podjetja Hidrotehnik

Delovne prostore smo oblikovno poenotili in jim zagotovili funkcionalnost.

Prenova pisarne

Vsako mnenje šteje

Na ta pa smo še posebej ponosni.

PRIDRUŽITE SE NAROČNIKOM, KI NAM ZAUPAJO.

85 % svojega časa preživimo v zaprtih prostorih.

Ne dovolite si več svojega časa preživljati v neprilagojenih, nezdravih ali celo nevarnih prostorih. Ukrepajte zdaj in svoji ekipi zagotovite produktivne, povezovalne in varne delovne prostore.