Podjetniški inkubator Aurea

Kako smo v povsem dotrajani zgradbi zasnovali moderen podjetniški inkubator?

Naročnik se je na nas obrnil z željo po celoviti prenovi povsem dotrajanega industrijskega objekta v središču Gorice pri Slivnici. Želel je vzpostaviti podjetniški inkubator, ki ne le podpira podjetja na začetku poslovne poti, temveč tudi služi kot središče druženja in povezovanja lokalnih prebivalcev. Izdelali smo idejno zasnovo za preureditev prostorov, pripravili dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja in izdelali projekt za izvedbo. V času prenove smo sodelovali kot strokovna podpora naročniku, po potrebi izrisovali detajle in na koncu tudi izdelali projekt izvedenih del.

 

Podjetniški inkubator Aurea

Aurea - pred prenovo
Objekt pred prenovo

 

Kljub slabemu stanju nosilne konstrukcije smo uspešno sanirali temelje in stene. Poslovne prostore v zgradbi smo zasnovali tako, da jih je mogoče prilagajati potrebam različno velikih podjetji in jih med seboj povezovati. Omogočajo izvajanje tako tihih delovnih aktivnosti kot tudi dejavnosti, ki vključujejo sodelovanje ekip. V objektu se poleg pisarn nahajajo sejne sobe, opremljene z vrhunsko tehnologijo. Poskrbljeno je za servisne prostore (čajne kuhinje, stranišča, fotokopirnice …), ki podjetjem zagotavljajo podporo pri opravljanju vsakodnevnih delovnih aktivnosti.

 

Podjetniški inkubator Aurea - pisarne Podjetniški inkubator Aurea - čajna kuhinja

 

V pritličju je urejena kavarna, ki služi kot prostor za sproščeno druženje, hkrati pa je primerna za delo, sestankovanje in razvoj novih idej. Predstavlja tudi okolje povezovanja in razvedrila krajanov.

 

Podjetniški inkubator Aurea - restavracija

 

Res nas veseli, da smo s prenovo uresničili naročnikovo vizijo in iz popolnoma dotrajanega industrijskega objekta ustvarili moderen podjetniški inkubator. Več o projektu lahko preberete na povezavi 👉 https://www.studio-list.si/projects/podjetniski-inkubator-aurea/.

 

Če tudi vi potrebujete pomoč pri zasnovi svojih prostorov, nas le kontaktirajte. Ne pozabite se prijaviti na naše e-novice, kjer z vami delimo številne nasvete in ideje s področja načrtovanja delovnih prostorov.