Še nekaj priporočil za ureditev delovnega mesta doma

Če se tudi vi trudite delati od doma in imate pri tem težave, smo za vas pripravili nekaj kratkih nasvetov, na kaj bodite pozorni pri oblikovanju vaše domače pisarne, da boste pri delu čim bolj produktivni.

 

  • Izberite mesto v vašem domu, kjer vas ostali udeleženci ne bodo neprestano motili. Če si prostor delite z vašimi domačimi, jim dajte jasno vedeti, da vas med delom ne smejo motiti.

 

  • Poskrbite, da bo vaše delovno mesto dobro naravno osvetljeno, saj bo svetloba pozitivno vplivala na vaše počutje, s tem pa tudi na vašo produktivnost. Za dodatno osvetlitev delovnega mesta si priskrbite namizno luč. Ne pozabite na zračenje prostora. Svež zrak še kako vpliva na človekovo produktivnost.

 

  • Glede na to, da za delo pogosto potrebujemo računalnike in telefone, poskrbite, da si delovno postajo oblikujete v neposredni bližini vtičnic. Če to ni mogoče, si priskrbite električni podaljšek, da vas prazna baterija ne zmoti sredi največje produktivnosti. Mizo postavite v del stanovanja, kjer je kakovosten wifi signal. Če vaše delo zahteva opravljanje telefonskih klicev, morate preveriti, kje v stanovanju imate dober mobilni signal.

 

  • Priskrbite si slušalke. Predvsem zato, da vas drugi udeleženci v prostoru ne bodo motili pri vašem delu, pa tudi zato, da vi ostalih ne motite, ko si za potrebe dela predvajate zvok.

 

 

 

 

  • Prednost dela od doma je, da si lahko delovno mesto oblikujete povsem po vaših željah. Če imate radi zelenje, ga postavite v bližino vaše delovne mize. Steno si polepite z motivacijskimi stavki, če se vam zdi, da je to tisto, kar vas pri delu motivira. Skratka delovni prostor si okrasite povsem po svojih željah, saj se boste tako bolj prijetno počutili.

 

  • Poskrbite za udobje. Če je potrebo, pod računalnik podstavite predmete, recimo knjige, da boste imeli zgornji rob zaslona v višini oči. Priskrbite si udoben stol. Če sedite na navadnem kuhinjskem stolu, si za večje udobje lahko podložite blazino. Pazite, da med delom delate odmore. Pretegnite si hrbet, vrat in noge.

 

  • Ugasnite televizijo. Prižgana televizija je sicer super, kadar likate ali pospravljate. Ko pa gre za osredotočeno delo, je lahko televizija velik motilec. Povsem verjetno je, da vas bo med delom zmotila, ko boste na televiziji zaslišali oddajo/serijo, ki vam je pri srcu. To pa bo zagotovo vplivalo na vašo produktivnost.

 

 

Prijavite se na naše e-novice, kjer vas obveščamo o novostih in idejah s področja načrtovanja delovnih prostorov.

 

 

Fotografije: Unsplash