Notranji dizajn hiše

Notranji dizajn hiše je področje oblikovanja, v katerem se uporabljajo kreativne in uporabne rešitve z namenom zasnove notranjega fizičnega okolja. Poleg tega morajo biti rešitve tudi estetsko privlačne, predvsem pa morajo stremeti k izboljšanju kakovosti življenja uporabnikov v hiši.
Proces notranjega dizajniranja hiše poteka usklajeno in sistematično. Vključuje različne storitve (analize, raziskave stanja, načrtovanje …), ki jih izvaja strokovno podkovan in izkušen notranji dizajner.Od strokovnjakov s področja notranjega dizajna hiše se pričakuje, da:

  • poznajo različne materiale in barve ter imajo znanje s področja prostorskega in trajnostnega načrtovanja;
  • poznajo 2D in 3D načine oblikovanja, računalniško podprto načrtovanje (CAD) in informacijsko modeliranje zgradb (BIM);
  • da dobro poznajo gradbene predpise in vse morebitne varnostne ter zdravstvene omejitve in priporočila.

 

notranji dizajner

 

Notranji dizajn hiše poteka po ustaljenih korakih, ne glede na to, ali gre za dizajn kopalnice ali za dizajn dnevne sobe. V začetni fazi stranka izrazi svoje želje in potrebe. Skupaj opredelimo funkcije posameznih prostorov, njihove uporabnike ter potrebe po opremi. Naš notranji oblikovalec nato opravi vse meritve in posname fotografije.

Sledi priprava idejne zasnove, in sicer najprej pripravimo grobe načrte prostora ter razporeditve pohištva. Pri tem upoštevamo tloris in velikost posameznih prostorov. Ko stranka odobri načrte, se naš dizajner loti podrobnejšega načrtovanja prostorov. Izbere se talne obloge, barve, pohištvo in ostala oprema. Pripravi se načrt razsvetljave in vodovodnih instalacij. Te načrte nato ponovno predstavimo stranki.

V naslednji fazi se zberejo ponudbe in izvajalci ter izdajo naročila. Nato sledi izvedba načrtov. Naš notranji dizajner ves čas spremlja napredovanje izvedbe. Skrbi, da je oprema nameščena ustrezno, da je v dobrem stanju in da so načrti ustrezno upoštevani.

 

Notranji dizajn

CENA NOTRANJEGA DIZAJNA HIŠE

Cena notranjega dizajna hiše je odvisna od večih faktorjev. V našem podjetju ceno projekta določimo v naprej. Dogovorjeno delo opravimo kakovostno in v naprej dorečenih rokih.

Naša naloga je, da s svojim znanjem in izkušnjami povežemo vse potrebne strokovnjake ter v sodelovanju z vami uspešno dokončamo projekt. Projekt, ki je načrtovan kakovostno, hitro in omogoča gradnjo v želenem finančnem okviru.

Že več kot 27 let skrbimo za naročnike s podobnimi težavami kot vi in jim svetujemo pri lažjem prehodu od zamisli do kakovostne izvedbe. Delite z nami vašo dilemo. Tu smo za vas.

  • e-poštni naslov: info@studio-list.si
  • telefon: +386 3 428 0980

 

Lahko pa se prijavite tudi na naše e-novice, kjer z vami delimo nasvete in ideje s področja načrtovanja kakovostnih bivalnih ter delovnih prostorov.