Notranji oblikovalec

Notranji oblikovalec

Notranji oblikovalec je strokovnjak s področja načrtovanja bivalnih in poslovnih prostorov. V podjetju Studio LIST pri notranjem oblikovanju sodeluje več strokovnjakov s tega področja. Zagotavljamo kakovostno izvedbo v dogovorjenih časovnih rokih. Notranji oblikovalec bo pri načrtovanju prostora upošteval vaše želje in v vnaprej dogovorjenem finančnem okviru izdelal podroben načrt.

 

Kako urejeni prostori vplivajo na vas? Zakaj potrebujete notranjega oblikovalca?

V povprečju ljudje kar 85 % svojega časa preživimo v zaprtih prostorih. Od tega 35 % časa na samem delovnem mestu, zato je izredno pomembno, da tako doma kot v poslovnih prostorih poskrbimo za dobro počutje.

V podjetju Studio LIST pri načrtovanju prostorov sodelujemo s podjetji in posamezniki že več kot 25 let. Ker lahko v fazi projektiranja prostorov vplivamo na več kot 40 % gradnje, je pomembno, da izberete izkušenega ponudnika in se na ta način izognete kasnejšim zapletom pri gradnji.

Naši notranji oblikovalci pri svojem delu uporabljajo BIM, 3D virtualno resničnost in ostala digitalna orodja, s katerimi sproti preverjamo vrednost vaše investicije. Tako vas obvarujemo pred negativnimi presenečenji in nepričakovano visoko ceno investicije že ob začetku gradnje.

 

 

Kaj upošteva notranji oblikovalec?

V nadaljevanju izpostavljamo nekatere najpomembnejše elemente, ki jih pri načrtovanju prostorov upoštevajo naši notranji oblikovalci. Vedno smo pazljivi, da v prostoru ni prevelike zasičenosti elemenotov. Ne pozabite – keep it simple.

Kakovostna osvetlitev

Kakovostna osvetlitev je eno izmed področij, kateremu notranji oblikovalec nameni precej časa. Organizacija prostorov mora biti takšna, da omogoča največjo možno naravno osvetljenost prostorov. To pa mora nato dopolnjevati še kakovostna in nastavljiva umetna osvetlitev.

Rdeča nit

V notranjih prostorih boste imeli veliko različnega pohištva. Od kuhinje, kopalnice, dnevne sobe … Poskrbeti je potrebno za ujemanje notranje opreme. Prostori naj bi se med seboj skladali po videzu in temi. Za notranjega oblikovalca je to ena izmed pomembnejših točk, ki ji mora med izdelavo načrta posvetiti posebno pozornost.

Osebna nota

Vsak ima svoj osebni stil, ki ga gradi na podlagi svojega okusa. Ljudje imamo različne hobije, interese, dosežke … Notranji oblikovalec se pri izdelavi projekta osredotoči na dodajanje osebne note v vaše prostore. Skupaj z njim boste določili najboljše mesto za najpomembnejše stvari iz vašega življenja.

Velikost prostorov in oprema

Ena izmed pogostih napak, ki jo naredijo posamezniki pri izdelavi načrta, je neskladnost velikosti prostorov. Notranji oblikovalec vam bo pri tem svetoval. Vizualno namreč ni smiselno, da je vaša dnevna soba izredno velika, medtem ko ste kuhinji in jedilnici namenili premajhno kvadratuto.

Velikokrat se lahko neskladja na področju velikosti pojavijo tudi pri pohištvu. Sploh kadar se odločate za nakup iz “standardne” ponudbe kompletov. Primer: komplet spalnice vsebuje posteljo, omaro in komodo, velikost vaše spalnice pa je primerna zgolj za posteljo ter omaro.

Trajnost oblikovanja

Od notranjega oblikovalca se pričakuje, da bo pri oblikovanju sledil zadnjim trendom na trgu. Mnogi ob tem pozabljajo, da se trendi v nekaj letih lahko bistveno spremenijo. Večina ljudi notranjega oblikovanja ne spreminja vsakih 10 let, zato je pomembno, da pri izbiri strmite tudi k “trajnosti” oblikovanja.
Notranji oblikovalec mora poskrbeti, da bo stanovanje izgledalo moderno tudi čez 5 oz. 10 let.

Različna mnenja in okusi

Tudi znotraj podjetja ali para se okusi ter mnenja križajo. Ugoditi vsem željam je stilsko nemogoče. Notranji oblikovalec mora zato znati dobro poslušati in interpretirati prednosti ter slabosti posameznih želja.
Že več kot 27 let skrbimo za naročnike s podobnimi težavami kot vi in jim svetujemo pri lažjem prehodu od zamisli do kvalitetne izvedbe. Delite z nami vašo dilemo. Tu smo za vas.

 

Notranji oblikovalec poslovnih prostorov

Naš notranji oblikovalec vam bo pomagal pri prenovi vaših poslovnih prostorov. Raziskave so pokazale, da je kar 53 % zaposlenih na delovne mestu nesrečnih. Za podjetje je zato izrednega pomena, da izbere izkušenega notranjega oblikovalca, ki bo pri načrtovanju delovnih prostorov upošteval tudi želje zaposlenih.

Zadovoljni zaposleni so redkeje bolniško odsotni, bolj so motivirani za delo in zato pri delu tudi uspešnejši ter produktivnejši. Zmanjšalo se bo število konfliktov med njimi in kar je zelo pomembno, manjša bo možnost pojava delovnih nesreč. Več o produktivnosti na delovnem mestu si lahko preberete v našem članku  – produktivnost.

Širok spekter kompetenc (več kot 1000 izvedenih projektov) nam omogoča, da kompleksno in zahtevno delo opravimo kakovostno, v dogovorjenih rokih ter znotraj dogovorjenega finančnega okvira.

V letu 2018 smo prostorsko načrtovali:

  • 314 delovnih mest;
  • 9384 m2 proizvodnih in poslovnih površin;
  • 9 podjetjem pa smo pomagali pri zasnovi varnega in produktivnega delovnega okolja.

 

 

Notranji oblikovalec bivalnih prostorov

Notranji oblikovalec bivalnih prostorov s pomočjo izdelave 3D načrta določi mesto vsakega elementa v prostoru. Skupaj boste izbrali ustrezno kombinacijo barv sten in opreme ter držali rdečo nit skozi vse prostore.

Notranjega oblikovalce lahko najamete za prenovo obstoječih prostorov ali za izdelavo novih objektov.

V naprej dogovorjenih finančnih okvirih gradnje izberemo materiale različnim elementom v prostoru. Pozorni smo na naravno osvetljenost prostorov,  v kombinaciji z ustreznih svetili.

V zadnji fazi projekta se osredotočimo na dekorativne elemente vašega bivalnega prostora (preproge, zavese, pliseje …).

V podjetju Studio List smo specializirani notranji oblikovalci za poslovne in bivalne prostore. V slovenskem merilu smo eno izmed vodilnih podjetij z lastnim razvojem projektnih rešitev, ki so individualno prilagojene bivalnemu okolju posameznikov in družin.

V letu 2018 smo arhitekturno načrtovali:

  • bivalne prostore za 223 posameznikov in družinskih članov;
  • 6281 m2 bivalnih površin;
  • poživljajoče in zdravo bivalno okolje za posameznike ter družine v sodelovanju s 5 investitorji.

 

notranje oblikovanje bivalnih prostorov

 

Notranji oblikovalec in cena

V podjetju Studio List dogovorjeno delo opravimo hitro in kakovostno. Cena projekta je v naprej določena.

Naša naloga je, da s svojim znanjem in izkušnjami povežemo vse potrebne strokovnjake ter v sodelovanju z vami uspešno dokončamo projekt. Projekt, ki je načrtovan kakovostno, hitro in omogoča gradnjo v želenem finančnem okviru.

Že več kot 27 let skrbimo za naročnike s podobnimi težavami kot vi in jim svetujemo pri lažjem prehodu od zamisli do kvalitetne izvedbe. Delite z nami vašo dilemo. Tu smo za vas.

 

Fotografije: Rawpixel, Studio LIST, Rok Deželak in Janez Marolt.