Arhitekturni biroji

Arhitekturni biroji

Arhitekturni biroji

Arhitekturni biroji so vam s svojimi izkušenimi strokovnjaki lahko v veliko pomoč, ko se lotevate gradnje oz. prenove prostorov. Ste tik pred prenovo vaših proizvodnih prostorov? Je vaše podjetje tako zraslo, da potrebujete nove poslovne prostore? Zakaj ne bi za nasvet ali pomoč pri načrtovanju vprašali arhitekte, ki imajo s področja načrtovanja bivalnih prostorov ali načrtovanja delovnih prostorov res ogromno znanja in izkušenj?

 

Arhitekturni biroji

 

Kako so vam lahko arhitekturni biroji v pomoč?

Če boste izbirali med arhitekturnimi biroji z izkušenimi arhitekti, ki znajo poslušati vaše želje in vašo vizijo postaviti v estetski ter funkcionalen prostor, bo gradnja zagotovo potekala hitreje, saj se bo pojavljalo manj napak. Arhitekti namreč dobro poznajo zakone in predpise, ki bi vas pri gradnji lahko omejevali.

Poleg tega, da vam bodo arhitekti funkcionalno oblikovali prostor v skladu z vašimi željami, bodo poskrbeli tudi za pridobitev vseh vrst tehnične in projektne dokumentacije. Sem spada pridobitev gradbenega dovoljenja, geodetskih posnetkov, urbanistično preverjanje lokacije …  Vsi upravni postopki bodo tako krajši in manj zapleteni. Arhitekti bodo tudi poskrbeli za izbiro najbolj ustreznih materialov za vaš prostor, v skladu z vašim proračunom.

Zavedati se morate, da se bo s kakovostno ureditvijo in razporeditvijo vaših prostorov (pa naj gre za bivalne ali delovne prostor) izboljšala tudi kakovost vašega življenja. V prostoru, ki je oblikovan po vaših željah, se boste zagotovo počutili prijetno in udobno.

 

Arhitekturni biroji

 

Kako izbrati arhitekturni biro?

Za lažjo odločitev pri izbiri arhitekturnega biroja, ki bo načrtoval vaše prostore, si lahko pomagate z naslednjimi nasveti:

  • Če želite ugotoviti, ali vam je stil nekega arhitekturnega biroja blizu, pobrskajte po njihovem portfoliju. Ustavite se pri stvareh, ki so vam pomembne: izbira materialov, razporeditev prostorov …

 

Arhitekturni biroji

 

  • Za priproročila povprašajte vaše znance ali vaše poslovne partnerje. Zastavite jim vprašanja, kot so: so arhitekti upoštevali vaše želje? So si vzeli čas za vas? So vam znali svetovati? Sicer morate njihove odgovore vedno jemati z nekoliko rezerve, ker gre za osebne izkušnje, vendar pa ne bo nič narobe, če vprašate.
  • Preverite, ali lahko obiščete katerega izmed objektov, ki ga je načrtoval arhitekt v vašem ožjem izboru. Pozorni bodite na izbiro materialov, razporeditev prostorov, napeljavo … Seveda ne morete vedeti, ali so bile vse te odločitve v domeni arhitekta, vendar pa lahko dobite vsaj malo občutka o delu izbranega arhitekturnega biroja.

 

Arhitekturni biroji

 

  • Z izbranim arhitekturnim birojem se dogovorite za sestanek. Povprašajte po njihovi viziji in filozofiji. Pogovorite se o vašem finančnem okviru. Cena je sicer pomemben faktor, naj pa ne bo najpomembnejši oziroma edini. Predstavijo naj vam arhitekta, ki bo vodil vaš projekt. Če si je arhitekt za vas vzel čas, poslušal vaše želje, podal kakšen nasvet ali predlog, skratka na vas napravil dober vtis, potem ste na dobri poti, da boste z vašim projektom na koncu zadovoljni.

 

Že več kot 27 let skrbimo za naročnike s podobnimi težavami kot vi in jim svetujemo pri lažjem prehodu od zamisli do kakovostne izvedbe. Delite z nami vašo dilemo. Tu smo za vas.

  • e-poštni naslov: info@studio-list.si
  • telefon: +386 3 428 0980

 

Lahko pa se prijavite tudi na naše e-novice, kjer z vami delimo nasvete in ideje s področja načrtovanja kakovostnih bivalnih ter delovnih prostorov.

Fotografije: Pexels, Rawpixel, Unsplash