Motorikpark Gamlitz

Motorikpark Gamlitz – gibalni park tik za avstrijsko mejo

Prosto nedeljo smo z družino izkoristili za obisk Gibalnega parka Gamlitz, največjega evropskega parka te vrste, ki se nahaja 12 km stran od slovensko-avstrijske meje. Gre za park, v katerem lahko na 30 različnih postajah z več kot 100 različnimi načini vadbe preizkusite svojo koordinacijo in gibalne sposobnosti. Več v kratkem videu.

 

 

Postaje v parku so prilagojene ljudem različnih starosti. Steze za hojo in lovljenje ravnotežja, gugalnice, vrvi, plezalne steze, čutilne poti … omogočajo aktivacijo vseh telesnih mišic na igriv način. Poleg zabave in dogodivščin, ki jih posamezne postaje ponujajo, je na njih možno tudi pravo usposabljanje za profesionalne športnike. Gostje parka, ki želijo park uporabljati po posebnih navodilih, lahko najamejo tudi športnega trenerja, ki jih bo popeljal skozi vse postaje. Mi smo trenirali sami. 🙂

 

 

V parku se nahaja tudi jezero, kjer smo se lahko na vroč nedeljski dan zelo prijetno osvežili.

 

Gibalni park Gamlitz

 

Celotna krajinska zasnova parka je zelo dobro funkcionalno premišljena. Tik ob parkirišču se nahaja kavarna s sanitarijami in info točko. Po celotnem parku so posajeni listavci, ki obiskovalcem nudijo naravno senco in zadostno mero zasebnosti.

 

 

Gibalni park Gamlitz je res pravo doživetje za telo, um in dušo. Mi smo bili navdušeni in se zagotovo še vrnemo.

Še dobronameren nasvet: ne pozabite hladilne torbe! 😉

 

 

Če ste se slučajno zalotili, da ste ob branju blog zapisa uživali, potem lahko prebrete tudi naše ostale zapise iz serije LIST-avci potujemo, v katerih na sproščen način predstavljamo objekte, prostore in druge zanimivosti, ki so nas pritegnile na naših potovanjih po svetu.