Vestre Fjordpark – rekreativna oaza na severu Danske

Pred kratkim sem obiskala Vestre Fjordpark, ki je prava rekreativna oaza na robu mesta Alborg na severu Danske. Razprostira se na 165000 m2 in je raj za ljubitelje športa ter narave.

Park je idealno mesto za druženje vseh generacij. Poskrbljeno je tako za otroke kot odrasle. Na voljo je ogromno različnih lesenih igral tako na vodi kot kopnem. Uživate lahko v plavanju, odbojki na mivki, košarki, windsurfanju, sposodite si lahko kajak ali kanu … Če niste velik ljubitelj športa, se lahko po parku sprehodite, sončite in občudujete krasno naravo.

 

 

Kaj me je v parku navdušilo?

Vestre Fjordpark zagotavlja pravo ravnovesje med naravo, odlično arhitekturo, vodnimi površinami in uporabniki parka. Arhitekti so v parku zasnovali večji objekt ovit v les, ki ga dopolnjuje naravni videz betona – moja najljubša kombinacija. Namenjen je druženju in sprostitvi, saj zagotavlja ogromno površin za sedenje ter ležanje. V objektu se nahajajo tudi bar, toaletni prostori, slačilnice, garderobne omarice …

 

 

Ko se povzpnete na streho, vas pričaka prečudovit pogled na okolico parka.

 

 

Streha objekta je prekrita z bujnim zelenjem (no, ja, bolj z rdečenjem :D). Vse preostale površine so oblečene v les, zaradi česar se celoten objekt tako zelo lepo zlije z naravo in celotno okolico parka. Na strehi se nahaja tudi igrišče z vgrajenimi trampolini, toboganom in plezalnimi mrežami.

 

 

Še to: Vestre Fjordpark je odprt 24 ur na dan, vstop pa je brezplačen.