Notranji dizajn

Notranji dizajn

Notranji dizajn je področje oblikovanja, v katerem se uporabljajo kreativne in uporabne rešitve z namenom zasnove notranjega fizičnega okolja. Poleg tega morajo biti rešitve tudi estetsko privlačne, predvsem pa morajo stremeti k izboljšanju kakovosti življenja uporabnikov. Udobni domovi, funkcionalna delovna mesta in privlačni ter dostopni javni prostori so cilj kakovostnega notranjega dizajna.

Proces notranjega dizajniranja mora potekati usklajeno in sistematično. Vključuje naj različne storitve (analize, raziskave stanja, načrtovanje …), ki jih izvaja strokovno podkovan in izkušen notranji dizajner.

 

Od strokovnjakov s področja notranjega dizajna se pričakuje, da:

  • poznajo različne materiale in barve ter imajo znanje s področja prostorskega in trajnostnega načrtovanja;
  • poznajo 2D in 3D načine oblikovanja, računalniško podprto načrtovanje (CAD) in informacijsko modeliranje zgradb (BIM);
  • da dobro poznajo gradbene predpise in vse morebitne varnostne ter zdravstvene omejitve in priporočila.

 

notranji dizajner

 

Notranji dizajn hiše

Notranji dizajn hiše poteka po ustaljenih korakih, ne glede na to, ali gre za dizajn kopalnice ali za dizajn dnevne sobe. V začetni fazi stranka izrazi svoje želje in potrebe. Skupaj opredelimo funkcije posameznih prostorov, njihove uporabnike ter potrebe po opremi. Naš notranji dizajner nato opravi vse meritve in posname fotografije.

Sledi priprava idejne zasnove, in sicer najprej pripravimo grobe načrte prostora ter razporeditve pohištva. Pri tem upoštevamo tloris in velikost posameznih prostorov. Ko stranka odobri načrte, se naš dizajner loti podrobnejšega načrtovanja prostorov. Izbere se talne obloge, barve, pohištvo in ostala oprema. Pripravi se načrt razsvetljave in vodovodnih instalacij. Te načrte nato ponovno predstavimo stranki.

V naslednji fazi se zberejo ponudbe in izvajalci ter izdajo naročila. Nato sledi izvedba načrtov. Naš notranji dizajner ves čas spremlja napredovanje izvedbe. Skrbi, da je oprema nameščena ustrezno, da je v dobrem stanju in da so načrti ustrezno upoštevani.

 

Notranji dizajn

 

Notranji dizajn stanovanja

Notranji dizajn stanovanja poteka po korakih, ki so enaki tistim pri notranjemu dizajnu hiše. Izvedemo ga lahko tako za obstoječe objekte kot za novogradnje. Za vas lahko izdelamo 3D načrt na podlagi katerega natančno določimo mesto vsakemu elementu posameznega prostora in izberemo ustrezno kombinacijo barv sten ter opreme. S tem držimo rdečo nit skozi celoten proces oblikovanja vaših bivalnih prostorov.

 

Notranji dizajn stanovanja

 

V podjetju Studio LIST smo specializirani za arhitekturno načrtovanje in reorganizacijo bivalnih prostorov. V slovenskem merilu smo eno izmed vodilnih podjetij z lastnim razvojem projektnih rešitev, ki so individualno prilagojene bivalnemu okolju posameznikov in družin.

V letu 2018 smo arhitekturno načrtovali:

  • bivalne prostore za 223 posameznikov in družinskih članov;
  • 6281 m2 bivalnih površin;
  • poživljajoče in zdravo bivalno okolje za posameznike ter družine v sodelovanju s 5 investitorji.

 

Notranji dizajn in cena

Notranji dizajn in cena sta odvisna od večih faktorjev. V našem podjetju ceno projekta določimo v naprej. Dogovorjeno delo opravimo kakovostno in v naprej dorečenih rokih.

Naša naloga je, da s svojim znanjem in izkušnjami povežemo vse potrebne strokovnjake ter v sodelovanju z vami uspešno dokončamo projekt. Projekt, ki je načrtovan kakovostno, hitro in omogoča gradnjo v želenem finančnem okviru.

Že več kot 27 let skrbimo za naročnike s podobnimi težavami kot vi in jim svetujemo pri lažjem prehodu od zamisli do kakovostne izvedbe. Delite z nami vašo dilemo. Tu smo za vas.

  • e-poštni naslov: info@studio-list.si
  • telefon: +386 3 428 0980

 

Lahko pa se prijavite tudi na naše e-novice, kjer z vami delimo nasvete in ideje s področja načrtovanja kakovostnih bivalnih ter delovnih prostorov.