III. osnovni šoli Celje smo pomagali pri pripravi prostorov na ponovno odprtje

Danes po 2 mesecih svoja vrata za najmlajše ponovno odpirajo osnovne šole. Te so se znašle pred precej zahtevno nalogo, saj morajo zaradi epidemije med učenci ves čas zagotavljati minimalno fizično razdaljo 1,5 m. Ker so učilnice na razredni stopnji pogostokrat majhne, je zagotovitev ustrezne razdalje med učenci v njih lahko izziv. Omogočiti, da učenci v učilnici sedijo na razdalji 1,5 m, ni težko. Težave pa se pojavijo, ko je potrebno v učilnici zagotoviti tudi varno gibanje na ustrezni razdalji.

Zato smo se odločili, da III. osnovni šoli Celje pri reorganizaciji učilnic priskočimo na pomoč. Pripravili smo začasno razporeditev miz, ki hkrati zagotavlja ustrezno fizično razdaljo med učenci in v največji možni meri tudi svobodo gibanja s čim manj pravili.

Razporeditve smo pripravili v 3 najmanjših učilnicah, da jih bodo nato lahko uporabili tudi v večjih. S kolektivom smo dorekli še nekatere druge prostorske ukrepe, ki bodo na šoli omogočali ohranjanje razdalje tudi izven učilnic. Veliko oznak bodo otroci pripravili sami in tako aktivno sodelovali pri zagotavljanju varnih ter prijetnih šolskih prostorov. Skratka, super sodelovanje in še ena nova izkušnja.

Nekaj fotografij preurejanja učilnic prilagamo spodaj.