Politika varstva osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki jo izvaja družba Studio LIST, d.o.o., Celje (upravljalec) ali ki se izvaja v imenu upravljalca.

 

Podatki o upravljalcu:

Studio LIST, d.o.o., Celje
Oblakova 30
3000 Celje
Slovenija

Davčna številka: SI 70596913
Matična številka: 5370329000
Telefonska številka: +386 3 428 0980
Elektronska pošta: info@studio-list.si
Spletna stran: www.studio-list.si

 

Katere osebne podatke obdelujemo?

  • Osnovni kontaktni podatki (ime, priimek, ime podjetja, elektronski naslov);
  • podatki o uporabi naših spletnih strani (od obiskovalcev spletne strani s pomočjo orodja Google Analytics zbiramo podatke o tem, katere strani na naši spletni strani obiskujete, kako pogosto, koliko časa se tam zadržite in podobno. Na podlagi teh podatkov lahko vidimo, koliko obiskovalcev obiskuje naše spletne strani, kateri deli spletne strani jih najbolj zanimajo …);
  • podatke o odzivu na naša elektronska sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili).

 

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

  • kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna, ker ste od nas želeli ponudbo;
  • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete.

Navedenih podatkov ne posredujemo zunanjim uporabnikom. Jih pa, kar zadeva izvedbo analitke, obdelujemo s pomočjo podjetja Google (storitvi Google Analytics in AdWords), kar v določenih primerih lahko predstavlja prenos osebnih podatkov k upravljavcu iz Združenih držav Amerike. Tovrsten prenos je dopusten na podlagi posebnega sklepa Evropske komisije, imenovanega Ščit zasebnosti, s katerim je bilo ugotovljeno, da podjetja iz ZDA, ki se zavežejo spoštovati načela tega ščita, zagotavljajo ustrezni nivo varstva osebnih podatkov. Več informacij o tem najdete na spletni strani https://www.privacyshield.gov/welcome.

 

Namen obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več spodaj navedenih namenov:

  • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;
  • tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte);
  • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
  • za statistične analize o uporabi naših spletnih strani.

 

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica z vaše strani.

 

Izbris osebnih podatkov

Če želite, lahko kadarkoli izbrišemo vaše osebne podatke (ime, priimek in email). Kontaktirajte nas na naslov info@studio-list.si. Od elektronskih novic se lahko odjavite kadarkoli, tako da kliknete gumb Odjava v vsakem elektronskem sporočilu, ki ste ga prejeli od našega podjetja.

Vse o novi evropski uredbi (GDPR), ki ureja vaše in naše pravice glede uporabe podatkov, najdete na strani Evropske komisije.

 

Prijava na elektronske novice in drugo komunikacijo preko elektronskih sporočil

Pri prijavi na e-novice shranimo vaše ime, priimek, ime podjetja (če nam ga posredujete) in vaš oziroma službeni elektronski naslov.
Če pri prenosu datotek na primer obkljukate tudi opcijo za prijavo na novice, vam na elektronski naslov lahko pošiljamo naše e-novice. Od teh se lahko odjavite kadarkoli s klikom na gumb Odjava v vsakem našem prejetem e-sporočilu.

Vaš ime, priimek, ime podjetja in elektronski naslov, če se prijavite na novice oziroma, če si prenesete datoteko, delimo s ponudnikom našega email sistema (MailChimp), za katerega veljajo vsa določila GDPR, ki ščitijo vaše podatke. S pomočjo tega sistema vam posredujemo e-novice oziroma vam omogočimo prenos datoteke na računalnik.

 

Prostovoljnost posredovanja podatkov

Posredovanje osebnih podatkov (ime, priimek in elektronski naslov) je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne moremo odgovoriti na vaše povpraševanje.

 

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven družbe Studio LIST, d.o.o., Celje, razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

  • ponudniki storitev marketinga;
  • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;
  • ponudniki programerskih rešitev.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

 

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki?

Posameznike opozarjamo, da imajo v skladu s Splošno uredbo določene pravice (do dostopa do svojih podatkov, do popravka morebitnih napačnih podatkov, idr.). Te pravice lahko uveljavljajo s pisnim zahtevkom, naslovljenih na naš zgoraj naveden kontaktni naslov. V primeru, da ne bi bili zadovoljni z našim odgovorom, imajo možnost pritožbe na pristojni nadzorni organ (Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, gp.ip@ip-rs.si) oziroma zahtevati sodno varstvo.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

 

Piškotki

Spletna stran www.studio-list.si uporablja piškotke, s katerimi merimo obisk, izboljšujemo uporabniško izkušnjo in občasno pokažemo kakšen oglas.

Poleg piškotkov, nujnih za delovanje strani, uporabljamo še:
Google Analytics (ANONIMIZIRAN IP) / pomaga nam spremljati obisk spletne strani Studia LIST.

Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

 

Sklepno navajamo, da podjetje Studio LIST, d.o.o., Celje z vašimi osebnimi podatki ravna odgovorno in povsem v skladu z ustaljenimi tržnimi praksami.

 

Celje, 25.5.2018