Prenova gostišča ob celjski tržnici

Preko velike premične steklene stene smo prostor povezali s središčem mesta.

Gostišče leži v neposrednem središču mesta ob Celjski tržnici in je del srednjeveškega mestnega obzidja. Že desetletja je v pritličju objekta delovala gostilna. Prvotni, v obliki črke L zasnovani stavbi, so kasneje dozidali osrednji prostor gostilne.

Prenovljeno gostišče je, za razliko od starega, zasnovano kot ekstrovertiran prostor, ki je preko velike premične steklene stene, neposredno povezan z Mestno tržnico in središčem mesta. V srednjeveško obzidje se ni posegalo, zato se dodatna naravna svetloba v restavracijo dovaja preko svetlobnikov skozi ravno streho, ki je hkrati zasebna terasa sobam v nadstropju.

Barvna zasnova ločuje obstoječo hišo od novejših prizidanih delov gostišča in ustvarja nevtralno ozadje mestnemu prostoru. S prenovo so Celjani pridobili nov prijeten ambient za uživanje mestnem vsakdanu mestnega jedra.

 

Zelo je pomembno, da so gostinski objekti zasnovani inkluzivno. S tem namreč omogočimo dostopnost vsem ljudem ne glede na njihove fizične ali druge ovire. Posledično lastniki lokalov tudi pridobijo širšo množico strank, ki je še kako pomembna za njihovo dobro poslovanje.

Če želite izvedeti več o tem, kako oblikovati inkluzivno fizično okolje, ki bo dostopno vsem, se prijavite na naše e-novice ali nas kontaktirajte.