Prenova gostišča ob celjski tržnici

Preko velike premične steklene stene smo prostor povezali s središčem mesta.

Gostišče leži v neposrednem središču mesta ob Celjski tržnici in je del srednjeveškega mestnega obzidja. Že desetletja je v pritličju objekta delovala gostilna. Prvotni, v obliki črke L zasnovani, stavbi so kasneje dozidali osrednji prostor gostilne.

Prenovljeno gostišče je, za razliko od starega, zasnovano kot ekstrovertiran prostor, ki je preko velike premične steklene stene, neposredno povezan z Mestno tržnico in središčem mesta. V srednjeveško obzidje se ni posegalo, zato se dodatna naravna svetloba v restavracijo dovaja preko svetlobnikov skozi ravno streho, ki je hkrati zasebna terasa sobam v nadstropju.

Barvna zasnova ločuje obstoječo hišo od novejših prizidanih delov gostišča in ustvarja nevtralno ozadje mestnemu prostoru. S prenovo so Celjani pridobili nov prijeten ambient za uživanje mestnem vsakdanu mestnega jedra.