Specialisti za načrtovanje poslovnih in proizvodnih prostorov prihodnosti

Čas in energijo usmerite v razvoj ter prodajo izdelkov in storitev.

Mi bomo poskrbeli za vaše delovne prostore prihodnosti.

V letu 2019 smo prostorsko načrtovali:

314 delovnih mest;

9384 m2 proizvodnih in poslovnih površin;

9 podjetjem pomagali pri zasnovi varnih in produktivnih delovnih prostorov.

6 korakov do uresničitve vaše vizije

 

Analiziramo – Brez negativnih presenečenj

Strukturirani vprašalniki, intervjuji z zaposlenimi, ogled nepremičnine in uporaba sodobne tehnologije nam omogočajo podrobno analizo, na podlagi katere vas podrobno seznanimo z nadaljnjimi koraki načrtovanja, shemo organizacije prostorov in časom trajanja vaše gradbene investicije.

 

Načrtujemo – Kakovostno. Hitro. Poceni. V finančnem okviru gradnje

V fazi načrtovanja lahko vplivamo na več kot 40 % cene gradnje. To odgovornost jemljemo resno in je naše glavno vodilo načrtovanja. Naša naloga je, da s svojim znanjem in izkušnjami povežemo vse potrebne strokovnjake ter v sodelovanju z vami uspešno dokončamo projekt, ki bo načrtovan hitro, kakovostno in bo omogočal gradnjo v željenem finančnem okviru.

 

Nova zasnova – Jasno določeni cilji

  • Delovni prostori, ki omogoča višjo produktivnost in so po meri zaposlenih;
  • prostori, ki zagotavljajo varne proizvodne in delovne procese;
  • prostori, ki so skladni z vizijo podjetja;
  • prostori, ki pri strankah vzbujajo zaupanje.

 

Izvedemo vse faze projektiranja –  Rešimo vas dvoma prelaganja odgovornosti med različnimi soustvarjalci projekta

Pri nas boste imeli sogovornika, ki je izkušen in odgovoren za strokovno izvedbo vašega projekta. Smo vez med vami, strokovnjaki in izvajalci. Zaposlujemo visoko izobraženo skupino ljudi, ki se nenehno izobražuje za uspešno zasnovo, vodenje in izvedbo zahtevnih projektov. V naši ekipi delujejo ljudje s celostnim razmišljanjem in občutkom za kompleksnost.

 

Vaš partner pri celovitem vodenju projekta – Nudimo vam celostno podporo na vsakem koraku pred, med in po gradnji

Vi imate vizijo. Mi imamo orodja, znanje in izkušnje, da jo realiziramo. Naša naloga je izvedba projekta v skladu z vašimi pričakovanji in pravili stroke. Vodenje projekta in proces sodelovanja je natančno določen in omogoča hitro izmenjavo informacij. Imamo več kot 30 let izkušenj in predvsem širok spekter kompetenc, ki nam omogočajo, da kompleksno delo opravimo kakovostno in v dogovorjenih rokih.

 

Dolgoročno sodelovanje se splača – Medsebojno zaupanje in ustaljeni procesi sodelovanja omogočajo hiter odziv

Ker smo za vas načrtovali ali reorganizirali delovne ali proizvodne prostore, se lahko hitro odzovemo na morebitne potrebne spremembe. Razmere ali reorganizacija večkrat zahtevajo hitre prilagoditve prostorov. Ker predhodno poznamo vaše prostore in način sodelovanja z vami, lahko načrtujemo učinkovito, z minimalnim številom sestankov in usklajevanj.

Je že čas za prenovo vaših delovnih prostorov?

Pomagajte si z vprašanji, ki smo jih pripravili za vas.

Projekti

Zavezani smo k ohranjanju najvišje ravni kakovosti arhitekturnega načrtovanja in vam nudimo celostno podporo na vsakem koraku pred, med in po gradnji.

Pelikanova soseda – stanovanja na Razlagovi 7

Meščanska stanovanja z visoko kakovostjo bivanja.

Stanovanjski karé Merx v starem mestnem jedru Celja

Ureditev območja med Glavnim trgom 4 in Kocenovo ulico 2a.

Celovita prenova kamnite hiše

Na otoku Kaprije na Hrvaškem smo propadajočemu kamnu vrnili pomen.

Prenova stare hiše

Enodružinska hiša v Ločici ob Savinji

Kamen in les za zasebnost in prijetno počutje.

Dom upokojencev Polzela – nadzidava z leseno gradnjo

Nova etaža s čudovito naravno svetlobo in panoramskimi pogledi proti Polzeli.

Prenova hiše v Celju

Tipično slovensko hišo smo spremenili v sodoben in energetsko učinkovit dom.

Večstanovanjski blok Polzela

Sodobna stanovanja v centru Polzele.

Stanovanjska soseska Komen

Stanovanjska soseska nizkoenergetskih hiš po vzoru tradicionalne kraške pozidave.

PRIDRUŽITE SE NAROČNIKOM, KI NAM ZAUPAJO

99,7 % uspešno dokončanje projektov.

S 73 % naročnikov ohranjamo dolgoročno sodelovanje.

V letu 2019 smo 63 % naročil pridobili po priporočilu obstoječih naročnikov.

Vsako mnenje šteje

Na ta pa smo še posebej ponosni.

Sodelovanje našega podjetja z arhitekti in inženirji podjetja Studio LIST sega v leto 2001. V tem času smo razvili partnerske odnose in skupaj razvili vrsto projektov.
Strokovnjaki Studia LIST so razvili podobo naših industrijskih, poslovnih in stanovanjskih objektov, na katere smo zelo ponosni. Posebej bi rad izpostavil kreativnost in hkrati tehnično dovršenost njihovega dela. Ob tem lahko potrdim, da njihovo skrbno delo opravijo v dogovorjenih rokih in kar je za nas posebej pomembno, v okviru prej dogovorjenega finančnega okvirja.

Brez zadržkov priporočamo arhitekte in inženirje podjetja Studio LIST.

Peter Merkscha,
direktor
Merkscha Furnirnica d.o.o.
Vedno je lepo sodelovati z ljudmi, ki se poglobijo v tvoje želje in želijo razumeti, kaj hočemo povedati, kako hočemo izgledati in kaj hočemo predstavljati. Z arhitekti Studia LlST smo se veliko družili in pogovarjali o izbirah, rešitvah in idejah. Vedno sem vesela, da so znali prisluhniti in najti že včasih skoraj nemogoče rešitve.
Eno izmed mnogih rešitev, ki jo lahko poudarim in jo zelo pohvalijo tudi naše stranke, je klančina izpeljana iz stopnic, po kateri se lahko zapeljejo mamice z vozički. Ta ideja se mi je resnično zdela genialna, saj je odlično in nemoteče vpeta v prostor ter omogoča staršem enostaven vstop v našo trgovinico.

Hajdi Korošec Jazbinšek,
direktorica podjetja Hajdi.si
Otroška trgovina Hajdi
Z arhitekti Studia LIST smo začeli sodelovati kakšne tri ali štiri leta pred zaključkom projekta, na pobudo Občine Šentjur. S strani glasbene šole sem predstavila naša pričakovanja glede programske vsebine objekta, z željo, da bo objekt čim bolj primeren za osnovno glasbeno izobraževanje. Velikokrat smo se s Studiem LIST tudi sestali in premlevali ideje ter načrte.
Nisem vedela, kaj naj pričakujem, saj sem se z arhitekturo srečala prvič. Ko pa so mi pokazali vizualizacije oziroma 3D prostorski prikaz, sem si lahko prostor res dobro predstavljala. Prostor so mi prikazali tridimenzionalno. S pomočjo računalnika smo se sprehajali od sobe do sobe. Tako mi je bilo bolj jasno, kako bo vse skupaj izgledalo.

prof. Simona Zdolšek,
ravnateljica Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur
Glasbena šola skladateljev Ipavcev
S projektanti Studia LIST se vedno posvetujemo že v začetnih fazah nastajanja projekta. Z njihovo metodologijo projektiranja lažje določimo cene gradnje in tako že na začetku predvidimo obseg investicije, ki si jo lahko privoščimo.
Za nas je zelo pomembno, da projekt v nastajanju razumemo in si ga plastično predstavljamo. In ker vso načrtovanje poteka tridimenzionalno, je dajanje pripomb na projekt razumljivejše, lažje in hitrejše. Takšno projektiranje ni samo natančno, učinkovito in hitro. Omogoča nam realno oceno investicije in je zabavno, saj si že vazi načrtovanja lahko zelo natančno predstavljamo končni izgled projekta.

mag. Boštjan Štrajhar,
ravnatelj
Walfdorska šola in vrtec Savinja
S podjetjem Studio LIST smo prvič sodelovati leta 2012. V tem času smo skupaj sodelovali pri šestih projektih in še sodelujemo.
Vse objekte načrtujejo 3D – tridimenzionalno, kar nam omogoča hitrejše razumevanje danih rešitev, in posledično skrajša čas pridobivanja projektne dokumentacije. Čeprav smo stacionirani v Ljubljani, smo skupaj s projektanti Studia LIST vzpostavili sistem sodelovanja na daljavo, ki nam omogoča ažurno spremljanje napredovanja projektne dokumentacije in dajanja pripomb na projektne rešitve.

Boštjan Kolenc,
samostojni strokovni sodelavec za investicije in vzdrževanje nepremičnin
Zavarovalnica Triglav d.d.

Ukrepajte zdaj in zaposlenim omogočite pogoje za produktivne, povezovalne in varne delovne prostore.

Brezplačno si prenesite e-knjigo, v kateri podrobno opišemo, na kaj morate biti pozorni pri načrtovanju vaših delovnih prostorov prihodnosti.

Zakaj Studio LIST?

Razmišljamo drugače. 100 % smo osredotočeni na fukcionalno estetiko.

Večina arhitekturnih birojev načrtuje stavbe od zunaj. Smisel iščejo v atraktivnem izgledu in zunanji podobi stavbe. V Studiu LIST razmišljamo drugače. Vaše delovne in bivalne prostore načrtujemo od znotraj – od posamezne pisarne ali sobe navzven.

Arhitektura in oblikovanje temeljita najprej na človeku. Šele nato na atraktivnem izgledu. S strukturiranimi vprašalniki, ogledom obstoječega stanja in uporabo sodobne tehnologije analiziramo in sprejmemo prave odločitve za načrtovanje vaših prostorov. Vsi si želimo lepih stvari. Mi verjamemo v lepe stvari, ki delujejo.

Zagotavljamo celovit nabor storitev.

Premišljeno načrtovani in dobro organizirani delovni prostori lahko občutno povečajo produktivnost in uspešno varujejo zaposlene – ne glede na sektor v katerem delujete, proračun, ki ga imate in način dela, ki vam je blizu.

Zagotavljamo celovit nabor storitev, vključno z raziskavami obstoječega stanja, svetovanjem, 3D oblikovanjem in vsemi ostalimi koraki, ki so potrebni za uspešno načrtovanje ter oblikovanje vaših delovnih prostorov prihodnosti.

Konstantno preverjamo ceno investicije. Ne projektiramo na pamet.

V fazi projektiranja lahko vplivamo na več kot 40 % cene gradnje. Zato ne projektiramo na pamet. Pri načrtovanju delovnih prostorov uporabljamo BIM, 3D virtualno resničnost in ostala digitalna orodja s katerimi sproti preverjamo vrednost vaše investicije. Tako vas obvarujemo pred negativnimi presenečenji in nepričakovano visoko ceno investicije ob začetku gradnje.

85 % svojega časa preživimo v zaprtih prostorih

 

Ne dovolimo si več svojega časa preživljati v neprilagojenih, nezdravih ali celo nevarnih prostorih.

Pri nas si zagotovite individualno prilagojene rešitve s 100 % osredotočenostjo na uporabno estetiko, kratek čas izvedbe projekta in izvedbo v vašem finančnem okviru.